Στην Bright Colors εστιάζουμε την προσοχή μας στη λέξη λαμπρός (bright) και σε όλα τα συνώνυμά της όπως: καθαρός, αστραφτερός, χαρούμενος και ζωηρός, έξυπνος και σβέλτος. Έτσι, χρησιμοποιώντας τα υλικά μας, παράγετε εξαιρετικά προϊόντα για έναν καλύτερο κόσμο.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ BRIGHT COLORS

14.10.2013

Η Bright Colors στην K 2013

Η Bright Colors είναι εκθέτης στη διεθνή έκθεση Κ 2013 στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία από 16 έως 23 Οκτωβρίου. Θα χαρούμε να σας δούμε στο περίπτερό μας Ε79 στην αίθουσα Ηall 8B. Αν για κάποιο λόγο δεν θα μπορέσετε να μας επισκεφτείτε στην Κ 2013, ενημερώστε μας και θα σας αποστείλουμε τις τρέχουσες μπροσούρες μας ή επιπλέον πληροφορίες που χρειάζεστε για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Bright Colors.

05.10.2013

Το πλαστικό χρήμα του Καναδά είναι μεγαλύτερης αντοχής, φιλικό στο πλύσιμο και όχι καινούριο

Ο Καναδάς, για πρώτη φορά, την άνοιξη του 2012 έβαλε σε κυκλοφορία πλαστικό χρήμα ή αλλιώς πολυμερικά νομίσματα των 50$ και των 100$. Τα πολυμερικά νομίσματα έχουν μέχρι και 2.5 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα κοινά χαρτονομίσματα. Είναι επίσης πιο δύσκολο να πλαστογραφηθούν και μερικά από τα γνωρίσματα που είναι ενσωματωμένα σε αυτά περιλαμβάνουν ανάγλυφο μελάνι, κρυμμένους αριθμούς και μεταλικές εικόνες σε διάφανα «παράθυρα». Τα πολυμερικά νομίσματα είναι λεία, λίγο κερένια και φιλικά στο πλύσιμο. Δεν τσαλακόνωνται εύκολα, αλλά τσακίζονται και δε φαίνεται να σκίζονται στη μέση. Έχουν δημιουργηθεί για την καταπολέμηση της πλαστογράφησης. Τα πλαστά χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία έφτασαν στα ύψη το 2004, αλλά από τότε παρατηρείται σταθερή μείωση της κυκλοφορίας τους. Το πολυμερικό νόμισμα δεν είναι κάτι καινούριο. Πρωτοεξελίχτηκε από τη Reserve Bank of Ausralia και το αυστραλέζικο νόμισμα κυκλοφορεί ως πολυμερικό από το 1988. Άλλες χώρες που ήδη χρησιμοποιούν αποκλειστικά πολυμερικό νόμισμα είναι το Μπρουνάι, η Νέα Ζηλανδία, η Πάπα Γουινέα, η Ρουμανία και το Βιετνάμ, ενώ σε πολλές άλλες χώρες κυκλοφορεί πολυμερικό χρήμα, αλλά όχι αποκλειστικά ακόμη. Ο Καναδάς ολοκληρώνει την αποκλειστική κυκλοφορία πολυμερικού νομίσματος το Νοέμβριο του 2013.

4.10.2013

Το διαστημόπλοιο Cassini ανιχνεύει πλαστικό συστατικό στον Τιτάνα, δορυφόρο του Κρόνου

Ο Τιτάνας (Αγγλ. Titan ή Saturn VI) είναι ο μεγαλύτερος από τους δορυφόρους του πλανήτη Κρόνου και o δεύτερος μεγαλύτερος δορυφόρος στο ηλιακό μας σύστημα, μετά το δορυφόρο Γανυμήδη του πλανήτη Δία. To διαστημόπλοιο της ΝΑSA Cassini ανίχνευσε μικρές ποσότητες προπυλένιου στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα. Είναι η πρώτη φορά που το χημικό ανιχνεύεται σε έναν άλλο κόσμο. ΠΑΣΑΝΤΙΝΑ, Καλιφόρνια — Θα περιμένατε να βρείτε πλαστικά στην κουζίνα σας και όχι σε δορυφόρο του Κρόνου… Κι όμως εκεί ακριβώς το Cassini βρήκε συστατικό πλαστικού! Στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα βρέθηκαν μικρές ποσότητες προπυλένιου, συστατικού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή διαφόρων πλαστικών αντικειμένων εδώ στη Γη. Ο Τιτάνας είναι ένα από τα λίγα σώματα στο ηλιακό μας σύστημα με αξιόλογη ατμόσφαιρα από υδρογονάνθρακες. Το Cassini είχε εντοπίσει και νωρίτερα πιθανή ύπαρξη προπυλένιου στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα, αλλά οι επιστήμονες δεν είχαν πιστεί παρά μόνο αφού εργαλεία του διαστημόπλοιου μέτρησαν τη θερμοκρασία που έρχεται από τον Κρόνο και τους δορυφόρους του και προσδιόρισαν την ταυτότητα του χημικού. Η ανακάλυψη αυτή δημοσιεύτηκε στο Astrophysical Journal Letters στις 30 Σεπτεμβρίου 2013. (Φωτο: NASA)

01.10.2013

Αντιπρόσωποι

Στόχος της Bright Colors είναι να λειτουργεί μέσα από ένα δυνατό δίκτυο πωλήσεων και γι΄αυτό το λόγο ενδιαφέρεται να δημιουργήσει πετυχημένες συνεργασίες με αξιόλογους αντιπροσώπους στην Ευρώπη, στη Βόρειο Αφρική και στη Μέση Ανατολή. Παρακαλούμε επικοινωνείστε μαζί μας.

Χρηματοδότηση ΕΣΠΑ